ΟΡΚΟΣ & ΑΞΙΕΣ

ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «Ε.ΣΥ.- ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ, ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ Η’ ΜΗ.

Ο ΟΡΚΟΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ, ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ», ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

Ο ΟΡΚΟΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΗΡΕΙΤΑΙ, ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

ΌΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ – ΕΜΨΥΧΩΜΕΝΟΣ – ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ – ΛΟΓΟΣ – ΟΡΚΟΣ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Ο ΌΡΚΟΣ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΞΑΝΑ, ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΞ.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΗΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΌΡΚΟ ΣΤΗΝ «Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.


ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η «Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 12 ΑΞΙΕΣ, 18 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.