ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

 

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΣΤΙΣ 26/ 06/ 2012, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΡΟΝΤΟΥ – ΚΑΝΑΔΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ (INTERNATIONAL BILLS OF EXCHANGE – ΤΩΝ Η.Π.Α.), ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ : $ 48.926.500.000 ΔΟΛΑΡΙΑ – USD.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ. (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ UCC1 ΚΑΙ Ν’ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝΤΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΟΤΙ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΠΙΣΕΙΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (8 ΑΤΟΜΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΜΕΝΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ!

EΤΣΙ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ UCC1. OΜΩΣ, ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΠΑΡΑΔΩΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΗΤΟΙ:

 • ΕΓΓΡΑΦΟ 1: ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΗΜ. 03/ 09/ 2012
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 2: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΗΜ. 15/ 11/ 2012
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 3: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΗΜ. 20/ 11/ 2012
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 4: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΗΜ. 17/ 03/ 2013 ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 4α: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ), ΗΜ. 24/ 03/ 2013
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 5: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΗΜ 15/ 04/ 2013, ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΟΡΙ ΚΑΙ ΕΜΑΙΛ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 6: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΗΜ 17/ 04/ 2013
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 7: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΗΜ. 23/ 04/ 2013

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΣΟΥ 48.926.500.000 USD ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0 % ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ 50 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ (Η ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
 2. ΠΕΡAIΤEΡΩ, ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΔΟΘΗΣΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ:

 • 100 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΟΚΤ. 2012 – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ “STATEMENT” ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟ 325 $)
 • 350 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 500 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΟΚΤ. 2012)
 • 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΟΚΤ. 2012)
 • 1.8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΟΚΤ. 2012 – ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
 • 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΤΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. (ΟΚΤ. 2012)
 • 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚ. ΟΠΟΥ ΠΙΑ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΡΙΣΚΟ. ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΦΟΤΑΝ. ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΘΑ ΔΙΔΟΤΑΝ ΩΣ ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΞΙΑ 1 : 1)
 • 100 ΕΚ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ:

 1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΚ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
 2. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΚ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ , ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ
 3. ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ Κ. Δ. ΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
 4. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΚΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ
 5. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΟ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
 6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 7. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 8. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
 9. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΕΠΙΣHΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 2.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.

ΕΓΓΡΑΦΟ 8: ΚΑΤΑΘΕΣΗ 2.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΗΜ. 14/ 04/ 2016 ΚΑΙ 29/ 04/ 2013

ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2013, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Κ. ΟΜΗΡΟΥ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚ ΝΕΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 45 ΛΕΠΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 29.04.2013

Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

 • ΕΓΓΡΑΦΟ 9α: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ Β.Χ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΗΜ. 09/ 05/ 2013
 • ΕΓΓΡΑΦΟ 9β: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Β.Χ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΗΜ. 09/ 05/ 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΒΙΚΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, 2015

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ε.ΣΥ.- ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΕΜΕΣΟΥ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΒΡIΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Τ.Κ.: 3025, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0035799444636, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.e-sy.gr/lemesos/

ΠΑΡΟΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ:

Α. ΕΑΝ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η’/ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ:

 1. ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;
 2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΥ;
 3. ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΟ;
 4. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;

Β. ΕΑΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 • ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Γ. ΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΩΣ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

 1. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ- ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ – ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΥΡΩ.
 2. ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ, ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΠΙΤΑΓΗΣ / ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ/ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΚΤΛ), ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
 3. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ Η΄/ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΠΟΣΟ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ, ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ Η ΚΛΑΠΕΝ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ, Ν’ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ.
 4. ΑΡΑ, ΤΟΣΟ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ (2012 – 2015), ΤΟΣΟ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ ΕΚΔΟΧΕΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 1. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
 2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.
 3. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΥΤΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΛΕΘΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ- ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥ.
 4. Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ, ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ.
 5. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Θ’ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 6. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 7. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: cyprus.oramaellas.gr